De PEGD workshop voor paraveterinairen: Vuurwerkangst heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt. Er zijn voor cursusdatum 24 september 2015 geen cursusplaatsen meer beschikbaar.

Algemene informatie
Elk jaar antwoorden paraveterinairen en dierenartsen vele vragen op dit gebied. Heb jij de juiste kennis in huis om dit probleem te behandelen? Ken jij het verschil tussen aangeleerd en pathologisch gedrag? Ben je op de hoogte van de laatste wetenschappelijke bevindingen over therapieën? Moet je het dier negeren, troosten, straffen of iets heel anders doen? Moet je medicatie bij dit soort patiënt gebruiken? Wat doe je met de mensen die op 31 december langskomen? Wat moet je weten over alle andere technieken, methoden en supplementen?  Wat werkt, en wat werkt niet? Hoe voorkom je het ontwikkelen van vuurwerkangst bij dieren?

De cursus is opgebouwd uit een aantal korte lezingen. Aansluitend worden deelnemers uitgedaagd om in kleine groepjes aan de slag te gaan met casussen en zal er gezamenlijk een protocol ter behandeling van vuurwerkangst voor in de eigen praktijk ontwikkeld worden. Heeft de praktijk al een protocol? Neem het mee en grijp de gelegenheid aan om het te bespreken. Heb je brandende vragen die je graag behandeld wilt zien? Stuur deze alvast op per e-mail naar info@pegd.nl.

Docent
Valerie Jonckheer-Sheehy, dip. ECAWBM (BM), dierenarts, specialist gedrag & consultant dierenwelzijn. Valerie is een Ierse dierenarts. Ze is in 2003 afgestudeerd aan de Veterinary College of Ireland (University College Dublin). Ze heeft als gemengde practicus gewerkt, aansluitend onder andere voor diverse organisaties zoals de FVE (Federation of Veterinarians of Europe) & Eurogroup for Animals (dierenwelzijn) in Brussels en in een gezelschapsdierenkliniek in India. In 2006 heeft ze een Masters behaald in proefdierkunde van de Faculteit Diergeneeskunde (Universiteit Gent). In  2010 heeft ze een Certificaat behaald in Animal Welfare Science, Ethics and Law (van de Royal College of Veterinary Surgeons, UK). Na bijna 4 jaar op de Gedragskliniek voor Dieren van de UKG gewerkt te hebben, werkt Valerie nu als zelfstandige dierenarts, specialist gedrag voor haar bedrijf Animalytics en ook op V.S.C. De Wagenrenk. Valerie geeft regelmatig nascholingen in Nederland en in het buitenland over gedragsstoornissen bij dieren o.a. vuurwerkangst bij gezelschapsdieren. Jaarlijks behandelt Valerie de ergste gevallen van deze stoornis. Valerie is bekend als topexpert in Nederland op dit gebied.

Doelgroep
De paraveterinair die aan de balie en/of telefoon diereigenaren adviseert aangaande problemen gerelateerd aan vuurwerkangst.

Datum
Donderdag  24 september 2015.

Programma
Ontvangst: 12.00 uur
Aanvang workshop: 12.30 uur
Einde workshop: 18.30 uur
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
De PEGD workshop voor paraveterinairen: Vuurwerkangst is aangemeld bij PE-Veterinair onder ID 226695. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 5 accreditatiepunten toegekend door de Technische Commissie.

Tarieven
De kosten bedragen € 150,- excl. BTW**. Naast het betalen per iDEAL of automatische incasso is het ook mogelijk om te betalen na ontvangst van een factuur.

** Deze workshop is persoonsgebonden, uitsluitend de cursist die zich ingeschreven heeft kan deelnemen . Na inschrijven is annuleren, ook in geval van overmacht, niet mogelijk. Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed door, deze kunt nalezen op www.pegd.nl

Nadere informatie
Vanwege het intensieve karakter van deze workshop is er plaats voor maximaal 25 deelnemers.