Algemene informatie
De puppy aan de Prozac? De kat op de medicatie vanwege dementie?

Eigenaren willen sneller van hun dier af wanneer zij gedragsproblemen vertonen. Dit geldt veel meer dan wanneer ze last hebben van andere medische klachten. Gedragsproblemen bij dieren leiden vaak tot een verstoring in de relatie met mensen. Dit kan leiden tot frustratie, angst of leed bij het huisdier (en teleurstelling en onbegrip bij zijn eigenaar), terwijl dit probleem vaak effectief te behandelen en te voorkomen is.

Pathologisch gedrag betekent dat het gedrag, hoewel het soms normaal lijkt, ziekelijk is en dat het dier waarschijnlijk lijdt. Het is een mentaal gezondheidsprobleem en het is vaak te wijten aan een onevenwichtige balans van de neurotransmitters in de hersenen. Dit kan, net als bij mensen, bij dieren voorkomen. Psychofarmaca worden steeds vaker ingezet bij gedragsproblemen van pathologische aard. Mits juist voorgeschreven kan het effect zeer positief zijn en uit huisplaatsing of zelfs euthanasie voorkomen worden.

Dr. Valerie Jonckheer-Sheehy zal  tijdens dit seminar uitgebreid ingaan op de werking en indicaties van de verschillende psychofarmaca. De cursus is opgebouwd uit een aantal korte, informatieve lezingen. Aansluitend worden deelnemers uitgedaagd om in kleine groepjes aan de slag te gaan met casussen. Heb je al een casus waar je vast zit? Stuur het (minimaal 2 weken) van te voren in en grijp de gelegenheid aan om het te bespreken. Heb je brandende vragen die je graag behandeld wilt zien? Stuur deze ook alvast op per e-mail naar info@pegd.nl.

Spreker
Dr. Valerie Jonckheer-Sheehy, MVB MRCVS MSc LAS CertWEL dip. ECAWBM (BM, AWSEL. Werkzaam bij: Animalytics & Veteriair Specialistisch Centrum: ‘De WagenRenk’.
http://www.animalytics.nl/over-animalytics/
https://www.linkedin.com/in/valeriejonckheersheehy
http://www.wagenrenk.com/dr-v-jonckheer-sheehy/

Doelgroep
De gezelschapsdierenarts niveau II.

Datum
Donderdag 11 februari 2016.

Programma
12.00 uur Ontvangst
12.30 uur Inleiding: het gebruik van psychofarmaca bij dieren
14.30 uur Pauze
15.00 uur Welke medicatie en wanneer?
16.30 uur Pauze
17.00 uur En nu even oefenen! Aan de slag met eigen casuïstieken
18.30 uur Einde
Het volledige programma kunt u hier downloaden.

Locatie
Departement Geneeskunde van Gezelschapsdieren te Utrecht, ingang Münsterlaan.

Accreditatie
Het PEGD seminar: Psychofarmaca is aangemeld bij PE-Veterinair voor aanvraag accreditatie nascholingspunten onder ID 241080. In het kader van de Permanente Educatie Dierenartsen Gezelschapsdieren zijn 5 accreditatiepunten toegekend door de Technische Commissie.

Tarieven

De kosten bedragen €  150,- excl. BTW*. 
Naast het betalen per iDEAL of automatische incasso is het ook mogelijk om te betalen na ontvangst van een factuur.

* Lees voor u akkoord gaat de algemene voorwaarden goed door, de algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.